Împreună pregătim cetățeni activi și responsabili!
Dezvoltarea competențelor digitale este un proces continuu, esențial de la o vârstă fragedă, atât acasă cât și la școală. Fie că este vorba de educație formală, informală sau non-formală, fiecare moment este o oportunitate de învățare.
Alăturați-vă comunității noastre de profesori implicați și accesați resursele noastre pentru a face diferența în viața elevilor dumneavoastră!
Cetățenie digitală, cultură democratică, dialog intercultural
Promisiunea

Competențe
Proiecte
Ce am realizat
Până în acest moment, profesorii și elevii au beneficiat de ateliere despre cultura democratică, civism activ și cetățenie digitală. Peste 400 de profesori, din 11 școli, au beneficiat de 23 de ateliere online și offline. Aproximativ 360 de elevi din 11 școli au beneficiat de 12 ateliere offline.



De ce este pentru profesori :
Educația pentru cetățenie, în special în formarea profesorilor, are un singur punct de referință: viziunea asupra unui bun cetățean.
Prin intermediul Incubatorului Civic Digital, profesorii deprind noi cunoștințe și exersează comportamente care încurajează, motivează și sprijină elevii să devină cetățeni activi, informați și responsabili, în online și offline.
De ce este pentru elevi
Cunoștințele despre cetățenia activă îi va ajuta pe elevi să se dezvolte personal, să contribuie la programe de promovare a cetățeniei digitale și să-și cultive un angajament civic care are la bază competențe.
De ce este pentru directorul de școală
Directorul unei unități de învățământ va găsi în acest proiect beneficii privind lărgirea opțiunilor de bune practici pentru digitalizare. Împreună cu părinții, cadrele didactice și elevii, va lua decizii corecte privind utilizarea sigură, legală și etică a informațiilor și tehnologiei digitale din școală și clasă.
Testimoniale Video
Testimoniale Video
Mihaela Ilea, director Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, din Focșani
Alina Poiană, profesoară, Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Focșani
Sârbu Stan, profesor, Liceul Tehnologic Energetic Campina
Loredana Zbînca, profesoară, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița
„Ne bucurăm să luăm parte la acest program și să îmbunătățim nivelul cetățeniei digitale în școala noastră."
Loredana Zbînca,
profesoară, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița„Noi am implementat SELFIE în trecut, ne bucură provocarea de a descoperi acest instrument din nou alături de Școala de Valori."
Sârbu Stan,
profesor, Liceul Tehnologic Energetic Campina„Mi-ați stârnit curiozitatea, plec de la Atelier cu entuziasm și dorința de a afla mai multe."
Alina Poiană,
profesoară, Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Focșani„Să ne dorim să fim un cetățean ideal e un prim pas spre existența acestui cetățean”
Mihaela Ilea,
director Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, din FocșaniBlog
Prin intermediul articolelor de blog dorim să venim către cei interesați de cultura civică, cetățenie digitală și cultură democratică cu informații privind abordarea în școli, modul în care se pot implica profesorii, de ce au nevoie elevii de abordarea inovatoare a acestor concepte.

Opinie Felicia Boscodeala
Felicia Elena Boșcodeală este profesoară de istorie, educație socială și, de câteva luni, este unul dintre cei 4.500 de profesori care participă în perioada 2023-2026 la cursurile de cultură

Comunicat de presă
Comunicat de presă 4.500 de cadre didactice participă gratuit până în 2026 la cursuri de cetățenie digitală și cultură democratică în proiectul Incubatorul Civic Digital (ICD) Tu știi ce înseamnă