Bursele stART
Proiectul Bursele stART se adresează elevilor de liceu (din clasele a IX-a până la a XII-a, inclusiv) talentați la desen, pictură, muzică, dans, vlogging, scriere creativă, fotografie, înscriși într-o instituție de învățământ din România, care pot face dovada nivelului de performanță și talent în domeniul ales, prin intermediul unui portofoliu. Proiectului Bursele stART dezvoltat de Școala de Valori în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei, susține dezvoltarea talentelor elevilor de liceu. 50 de tineri beneficiază de proiect în funcție de talent: 10, pentru pictură, 10 pentru desen, 10 pentru muzică, 10 pentru dans și 10 pentru artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie).
Grupuri țintă
Ești elev la un liceu tehnologic?
Ești părinte?
Ești profesor la un liceul tehnologic?

Descriere proiect
Tinerii care s-au înscris în proiect și-au dovedit talentul pentru pictură, desen, muzică, dans și artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie). Cei 50 de elevi au câștigat câte o bursă individuală, în valoare de 8.000 de lei, iar banii au fost folosiți pentru a-și achiziționa echipamente, cursuri și orice alte materiale care îi ajută să-și dezvolte pasiunea. Participanții beneficiază de ateliere de dezvoltare personală și vocațională, de evenimente de tip „Biblioteca Vie”, în care personalități din domeniul artelor îi îndrumă pe baza poveștilor personale. De asemenea, tinerii talentați vor trece prin sesiuni de mentorat, coaching și cursuri de educație financiară, deoarece au nevoie să-și cunoască potențialul pentru a ști cum să-l maximizeze.
Descrierea beneficiarilor și a partenerului
Toate activitățile și susținerea financiară au rolul de a-l ajuta pe tânărul la început de drum să își ducă talentul la nivelul următor, pentru a-și îndeplini visul și a-l transforma într-o carieră de succes. Atelierele de dezvoltare personală de care beneficiază participanții: Valori personale și universale, Inteligența emoțională, Eficiență personală – managementul timpului și organizare, Educație financiară, Luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și alegeri personale, Personal branding și public speaking, Încredere în sine, Freelancing și antreprenoriat, Social media & presentation skills și Implicare civică și comunicare persuasivă. Lansat în 2014, programul Bursele stART a sprijinit peste 290 de liceeni care au investit bursele în echipamentele de care aveau nevoie, în instrumente, în cursuri sau în taxele de participare la competițiile de profil, care i-au dus cu un pas mai aproape de a-și vedea visul împlinit.
Provident Financial România face parte din grupul britanic Internaţional Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din lume. Grupul are 1,7 milioane de clienţi în 7 ţări din Europa, precum şi în Mexic şi Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală şi de Sud-Est şi companie internaţională listată la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România peste 376 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 114 milioane de euro. Provident dezvoltă şi susţine diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum peste 1,2 milioane de euro. În 2022, Provident Financial România a fondat Asociaţia Provident Pentru Educaţie, care va coordona toate iniţiativele de implicare socială.
Prin Bursele stART ne propunem:
Proiectul Bursele stART sprijină liceenii să-și dezvolte talentul prin intermediul burselor pentru achiziția de echipamente de care au nevoie, în instrumente, în cursuri sau în taxele de participare la competițiile de profil, și care astfel ajung cu un pas mai aproape să-și transforme talentul într-o carieră.
La finalul programului de burse, elevii își vor dezvolta un set de competențe transversale esențiale, precum cele de comunicare, prezentare și inteligență financiară.
Prin acest program, tinerii talentați cunosc și lucrează cu mentori care au o carieră solidă în domeniul lor. Mentorii sunt profesioniștii care fac azi ceea ce liceeni vor face mâine.

Cum contribuie aceste obiective la misiunea generală a asociației
Proiectul Bursele stART se înscrie 100% în misiunea asociației noastre, deoarece oferă a oferi tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase.
Ce competențe se vor obține la final de proiect
Prin ABS sunt atinse 5 din cele 6 competențe cheie, respectiv competențele personale, sociale și de a învăța să înveți, competențele de cetățenie activă, responsabilitate socială și cultură democratică, competențele antreprenoriale și intraprenoriale, competențele de conștientizare și exprimare culturală și competențele digitale. Cele 10 ateliere îi ajută pe liceeni să obțină cunoștințe noi, care să deschidă un orizont clar pentru a reuși în societatea actuală. Cele 3 biblioteci vii îi aduc față în față cu oameni care contează și care îi pot inspira, care să îi ajute să înțeleagă că dețin deja tot ceea ce au nevoie pentru o carieră de succes și că trebuie doar să persevereze, să învețe și să își urmeze pasiunea. Sesiunile de mentorat sunt foarte eficiente, pentru că nimeni nu știe mai bine dedesubturile meseriei decât cel care o practică de ani buni. Totul se completează într-un întreg armonios prin coaching, care vine cu viziune și resurse moderne.
Prezentarea impactului real
Programul Bursele stART se află la cea de-a noua ediție și sprijinim alături de partenerii noștri de la Provident liceeni talentați la pictură şi desen, muzică, scriere creativă, vlogging, fotografie. Prin Bursele stART am reușit să încurajăm și să susținem 290 de tineri din peste 20 de orașe din România cu burse în valoare totală de 1.000.000 lei și experiențe de învățare valoroase. Astfel ne îndeplinim misiunea de a contribui activ la transformarea României prin contexte care să-i ajute pe tineri să-și exploreze potențialul și să-și urmărească misiunea personală.
Bursele stART: 50 de liceeni talentaţi în domeniul artistic vor beneficia de burse în valoare totală de 400 de mii de lei
Proiectul, dezvoltat de Şcoala de Valori în parteneriat cu Provident şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei, a ajuns la a 9-a ediţie şi a susţinut, până acum, 290 de elevi talentaţi
Proiectul Bursele stART – oportunitate pentru tinerii talentați din România
Ediția din acest an a programului Bursele stART, dezvoltat de Școala de Valori în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerului Educației, oferă o șansă unică pentru tinerii talentați din întreaga țară să-și dezvolte pasiunile artistice...
Testimoniale
„Experiența mea în cadrul proiectului „Bursele StART” a fost una grozavă! Pe lângă faptul că am avut parte de sprijin financiar, care mi-a fost de folos în a-mi achiziționa instrumente noi, mai performante, care m-au ajutat să progresez foarte mult în ultimul timp, am avut șansa de lucra cu mentori foarte faini la „Școala de Valori”.
participant „Bursele stART”
„Apreciez mult bursele stART, mi-au oferit șansa de a mă apropia de oameni și de a avea sprijinul necesar în materializarea viselor. Pentru un moment, visele mele s-au întâmplat în fața ochilor mei.”
participant „Bursele stART”
Înscrie-te acum
Cum ne poți susține
Donează
Donează și visul unui copil se va transforma în realitate!
IMPLICĂ-TE
Implică-te și împreună vom schimba societatea prin educația centrată pe valori!
DEVINO VOLUNTAR
Devino Voluntar și fii alături de noi în misiunea de a ajuta pe tinerii să-și afle potențialul!