Cine suntem
Inițiativa se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal, care pot deveni cetățeni activi, informați și responsabili.
Un cetățean digital este o persoană care, prin dezvoltarea unei game largi de competențe, este capabilă să se implice activ, pozitiv și responsabil în comunitățile online și offline, fie ele locale, naționale sau globale.
Organizații partenere în consorțiu
Trei dintre cele mai active organizații neguvernamentale din România implicate în educație, Institutul Intercultural din Timișoara, Asociația Techsoup și Școala de Valori, și-au unit forțele pentru a crește capacitatea sistemului de educație din România de a dezvolta competențele civice și digitale ale elevilor. Incubatorul Civic Digital se derulează în perioada 1 septembrie 2023 – 31 august 2026 și este un proiect finanțat de Fondation Botnar.
Institutul Intercultural Timișoara este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată cu sprijinul Consiliului Europei în anul 1992, care oferă profesorilor și altor actori din învățământul preuniversitar diverse activități și resurse educaționale în domeniile educației interculturale, educației pentru cetățenie democratică, educației pentru drepturile omului, cu scopul de a sprijini în mod sustenabil derularea de procese educaționale de calitate pentru elevi.

Asociația Techsoup sprijină organizații nonprofit, profesori, învățători, viitori învățători și tineri să își atingă potențialul prin resurse și oportunități create de și cu tehnologie. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.
Mai multe despre misiunea organizației și programele Asociației Techsoup pentru organizații non-profit și pentru profesori pe www.asociatiatechsoup.ro

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care oferă tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase. Școala de Valori a ajuns prin intermediul proiectelor la 146.173 de elevi și studenți și 11.702 de profesori și în 5.916 de școli.

Fondation Botnar este o fundație filantropică elvețiană dedicată ameliorării sănătății și bunăstării tinerilor care trăiesc în orașele lumii. Susținând includerea vocilor tinerei generații și utilizarea echitabilă a inteligenței artificiale și a tehnologiei digitale, fundația sprijină și investește în programe și cercetări inovatoare, reunind actori din diverse sectoare pentru a stabili dialoguri și parteneriate: www.fondationbotnar.org