Cursurile noastre online gratuite

Predai la orice disciplină de la preșcolar la liceu? Vino să explorăm împreună tema cetățeniei digitale și ce înseamnă să fim cetățeni ai lumii digitale în care trăim, învățăm și muncim.  Descoperă în cursurile noastre online gratuite instrumente și strategii pentru a integra cetățenia digitală în clasă, la orice disciplină și pregătește-ți elevii să navigheze responsabil, etic și în siguranță în spațiul online. Vino să construim Viitorul Civic la școală! Alege cursul care ți se potrivește și învață în ritm propriu pe Platforma de Cursuri Predau Viitor a Asociației Techsoup. Dacă predai educație socială / istorie sau informatică / TIC, descoperă-le pe cele dedicate ție.

Predai la orice disciplină?

Pașaport de Cetățenie Digitală pentru Profesori (de la preșcolar la liceu)

Un curs care nu poate lipsi din planul de învățare al niciunui profesor care predă astăzi, de la preșcolar la liceu. Te ghidăm să înțelegi și să știi să folosești repere teoretice, pedagogia și exemple practice pentru a include în orele tale teme de cultură democratică și cetățenie digitală. În Incubatorul de idei, ai acces la zeci de activități gata de dus la clasă.

Predai educație socială?

Proiect: Cetățeanul! pentru profesori de Educație Socială

Un curs și o metodologie care îți oferă resursele și ghidarea de care ai nevoie pentru a planifica, implementa și evalua activitățile didactice de la Educație pentru cetățenie democratică (Educație Socială la clasa a VII-a), pe parcursul întregului an școlar. Conținutul cursului este dezvoltat de Institutul Intercultural Timișoara. 

Predai informatică / TIC?

Accelerator Predau Viitor: 8 lecții care transformă ora de info și TIC în incubator de produse digitale.

Accelerator Predau Viitor: 8 lecții care transformă ora de info și TIC în incubator de produse digitale. Un curs-companie pentru profesori de informatică și TIC de gimnaziu și liceu pentru a implementa la clasă metoda de predare a Asociației Techsoup: Accelerator Predau Viitor, infuzată acum cu cetățenie digitală și competențe pentru cultură democratică.

Interesat/ă de colaborarea la disciplinele informatică / TIC sau educație socială?

Antrenament pentru echipe de profesori de educație socială și informatică și TIC.

Este un curs pilot adresat echipelor de profesori de educație socială și informatică/TIC, care predau în aceeași școală la gimnaziu, și care vor să exploreze împreună modalități practice de colaborare și coordonare între cele două discipline. Prin cursul online pus la dispoziție, întâlnirile de comunitate online și ateliere offline, sprijinim profesorii să pună în practică planificarea colaborativă, activități coerente și atractive pentru elevii lor, viitori cetățeni digitali. 

Pentru a primi detalii despre acest curs, scrie-ne la suport@predauviitor.ro

Rezultatele cursuri online / evenimente de cetățenie digitală

Până în acest moment, profesorii și elevii au beneficiat de ateliere despre cultura democratică, civism activ și cetățenie digitală. Peste 400 de profesori, din 11 școli, au beneficiat de 23 de ateliere online și offline. Aproximativ 360 de elevi din 11 școli au beneficiat de 12 ateliere offline.

Icon2-01
profesori absolvenți online
0
Icon2-01
școli
0
Icon2-01
elevii la care ajung profesorii absolvenți
0
echipe de profesori de educație socială și informatică / TIC
0
profesori la Festivalul Digital Predau Viitor, conferința internațională profesională de pedagogie, cetățenie digitală și educație STEAM și AI.
0
Accesează Școala Democratică Accesează Școala Democratică

M-a surprins complexitatea cursului, faptul că autorii s-au documentat foarte bine. Mi-a plăcut foarte mult faptul, că acesta conține foarte multe exemple practice. Incubatorul de idei îmi va fi un real ajutor în munca mea zilnică cu elevii.

absolventă Pașaport de cetățenie digitală

După acest curs, 3 lucruri aș schimba în școala mea: aș face un training de cetățenie democratică cu profesorii colegi, as face mentorate privind utilizarea sigură a internetului cu părinții, as face jocuri de rol privind dezvoltarea empatiei cu elevii.

absolventă Pașaport de cetățenie digitală

Înainte gândeam despre cetățenie digitală că este un subiect extrem de simplu, dar la moda și că se face atâta reclama în jurul lui doar pentru că este ceva ce captează atenția. Acum am descoperit cât este de complex, câte informații se ascund în jurul acestui concept umbrelă și că avem o responsabilitate uriașă pe umeri, în educarea și orientării adecvate a elevilor noștri în această lume digitală aflată în continuă mișcare și transformare.

absolventă Pașaport de cetățenie digitală

Cel mai mult m-a surprins cum cetățenia digitală nu este doar despre protecția datelor și securitatea online, ci și despre promovarea unui comportament etic și responsabil pe internet. Modul în care cultura democratică poate fi susținută prin utilizarea responsabilă a tehnologiilor și implicarea activă în comunitățile online este un concept foarte puternic, care mă face să mă gândesc mai profund la impactul pe care îl au alegerile pe care le facem în online asupra societății.

profesor de TIC, Mioveni, 19 ani experiență la catedră, absolvent Pașaport de Cetățenie Digitală