Mindcraft Academy

Mindcraft Academy este un program educațional implementat în colaborare cu BRD, partener fondator și Școala de Valori, partener educațional, adresat tinerilor studenți din Cluj-Napoca, Constanța și Iași. În program au participat studenți dornici să se dezvolte și să exploreze oportunități de carieră.

Grupuri țintă

Ești elev la un liceu tehnologic?

Proiectul Academia de Cariere Tehnice este pentru tine! Încă nu este perioada înscrierilor, dar poți să-ți faci de pe acum planuri pentru viitorul tău. Completează formularul și ocupă un loc în următoarea ediție!

Ești părinte?

Dacă adolescentul tău este la un liceu tehnologic, îl poți înscrie în proiectul Academia de Cariere Tehnice, pentru a ști cum să transforme o meserie în job de succes sau într-o afacere cu potențial. Completează formularul și va avea șanse reale la următoarea ediție!

Ești profesor la un liceul tehnologic?

Elevii tăi au nevoie de oportunitățile din proiectul Academia de Cariere Tehnice! Nu lăsa ca peste ani să spună despre tine că puteai să le oferi mai mult! Lasă datele tale și împreună facem toate demersurile ca elevii tăi să aibe șanse reale la o viață așa cum își doresc!

Descriere proiect

Programul Mindcraft Academy creează contexte de învățare prin care studenții vor putea relaționa cu profesioniști din domenii relevante pentru ei. Programul vizează dezvoltarea competențelor secolului XXI în rândul studenților, oferindu-le resurse, know-how și experiențe pentru creșterea personală și profesională. Filosofia programului este #NoWrongAnswer, iar prin fiecare activitate a programului sunt create contexte sigure și creative de învățare și expunere a tuturor întrebărilor de carieră. Participarea la activitățile Mindcraft Academy îi aduce pe tineri mai aproape și mai pregătiți pentru oportunitățile de carieră.

Înscrie-te în proiect Înscrie-te în proiect
Implică-te și tu! Implică-te și tu!

Descrierea beneficiarilor și a partenerului

Programul este adresat tinerilor studenți dornici să se cunoască, să se autodepășească, să adreseze întrebări și să primească răspunsuri. Tinerii sunt curioși, au întrebări despre piața muncii în continuă schimbare, despre primul job, despre siguranța joburilor, iar programul vine să aducă alături de tineri – experți din diferite domenii, care împărtășesc povestea și experiența lor.

BRD Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România. Banca operează o rețea de 441 de unități și are active totale în valoare de 74,5 mld.. BRD deține o poziție de lider pe piața de retail, este un jucător de top pe piața de corporate banking și liderul pieței românești de factoring. Ca actor social, BRD investește în cultură, educație, tehnologie și sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Sub această viziune a fost creată Fundația9, care coordonează platforma de jurnalism cultural Scena9, dar și centrul cultural Rezidenta9 din București. În educație, BRD a
creat Școala9, o platformă de jurnalism specializat, și sprijină programe care susțin demersul profesorilor din sistemul formal, dar și planuri, idei și proiecte în sfera inovării și a tehnologiei. Cea mai nouă platformă de jurnalism lansată de BRD este Mindcraft Stories, care își propune să deschidă o conversație despre descoperiri din România și din lume, despre cum modul în care tehnologia ne atinge viețile, despre inteligența artificială, robotică, medicină și multe altele.

Prin Mindcraft Academy ne propunem:

Să creăm contexte de învățare pentru dezvoltarea competențelor cheie în rândul studenților participanți.

Studenții să interacționeze și să adreseze întrebări profesioniștilor.

Să colaborăm cu universitățile și asociațiile de studenți pentru a promova oportunitățile de carieră complementare activității academice.

Cum contribuie aceste obiective la misiunea generală a asociației

Mindcraft Academy contribuie la misiunea asociației de a călăuzi tinerii să devină creatorii propriilor lor vieți. Prin fiecare activitate din program tinerii au adresat și și-au adresat întrebări. La unele au primit răspuns de la experții din proiect, la altele vor continua să caute răspuns în comunitatea lor de studenți.
Au fost organizate o serie de activități pentru a crea spațiu sigur de învățare și schimb de idei între profesioniști și tineri:

  • Meet & Greet 
  • Webinarii live
  • Works Lounge
  • Community Meeting
  • Cursuri pe platforma de eLearning escoaladevalori.ro

Ce competențe se vor obține la final de proiect

În cadrul programului Mindcraft Academy, tinerii studenți au avut oportunitatea să dezvolte o serie de competențe esențiale. Au învățat să comunice eficient și să formuleze întrebări pertinente în interacțiunea cu experți din diverse domenii. De asemenea, și-au dezvoltat gândirea critică și analitică prin participarea la discuții despre piața muncii și oportunitățile de carieră în continuă schimbare. Pe plan personal și social, și-au dezvoltat abilități în gestionarea emoțiilor și a relațiilor, precum și în autocunoaștere și autodezvoltare. În plus, au fost încurajați să exploreze spiritul antreprenorial și să gândească inovativ, dezvoltând astfel competențe antreprenoriale și intraprenoriale. Aceste experiențe îi pregătesc pentru provocările viitoare ale pieței muncii și îi vor putea să se adapteze și să progreseze în carieră.

Prezentarea impactului real

  • 3 parteneri instituționali
  • 5 parteneri asociații de studenți
  • 2 parteneri media 
  • organizarea a 3 evenimente de tip Meet & Greet 
  • organizarea a 3 webinarii live, cu 9 speakeri
  • organizarea a 12 Works Lounge 
  • organizarea a 3 evenimente Community Meeting, cu 22 de speakeri și 188 de tineri
  • 600 de tineri înscriși în proiect
  • 8 cursuri pe platforma de e-Learning escoaladevalori

Cum arată startul pentru un tânăr în era digitală?

În primul webinar Mindcraft Academy: „Cum arată startul pentru un tânăr în era digitală?”, i-am avut alături de noi pe Dragoș Stanca, fondator Upgrade 100 și co-fondator Thinkdigital, Raluca Dumitra, Head of Marketing eJobs Group, și Silvia Luican, fondatoare IZI data.

Unde se duc absolvenții când se duc. Lecții de la antreprenorii Clujului

Tinerii au aflat răspunsuri la întrebările despre cum să se pregătească de primul interviu, cum să dezvolte un mediu sănătos la locul de muncă, ce abilități sunt necesare pentru angajare, cum arată locul de muncă unde pot progresa.

Testimoniale

„Atelierul mi-a oferit o mulțime de insight-uri cu privire la viitor, ceea că mă ajută să fiu mai puțin rigidă în alegerea carierei. Știu că e posibil ca pe viitor să-mi schimb alegerea din prezent, dar totuși e necesar să prind curajul de a acționa acum.”

Participant

„Atelierele m-au ajutat să dezvolt o gândire critică. Îmi doresc să analizez și să înțeleg mai bine contextul și implicațiile fiecărei decizii.”

Participant

Înscrie-te acum

Prin intermediul proiectului, Școala de Valori susține dezvoltarea personală și profesională a elevilor de la liceele tehnice.
Formular Proiecte

Cum ne poți susține

Donează

Donează și visul unui copil se va transforma în realitate!

Donează astăzi și fii arhitectul unui viitor în care fiecare tânăr își descoperă potențialul și contribuie la construirea unei societăți mai puternice!

IMPLICĂ-TE

Implică-te și împreună vom schimba societatea prin educația centrată pe valori!

Implică-te și visurile tinerilor nu vor rămâne doar în imaginație! Fii mesagerul educației centrate pe valori și dă tinerilor șansa de a-și afla potențialul!

DEVINO VOLUNTAR

Devino Voluntar și fii alături de noi în misiunea de a ajuta pe tinerii să-și afle potențialul!

Dacă îți dorești să faci voluntariat, dar încă nu te-ai hotărât unde poate este momentul să te gândești la opțiunile pe care ți le poate oferi Școala de Valori.